Kom i gang med Korpsipedia

Historikken legges inn som minner og knyttes opp til kategorier og tags (stikkord). Ett minne pr hendelse. Summen vil utgjøre korpsets historie. Husk at «visningsnavn» i profilen skal være korpsets navn. Dette for å holde det samlet.

Minner kan legges inn som tekst direkte på nettsiden, eller tekstfil. Ønsker dere å bruke pdf må det lenkes til egen nettside e.l. Bilder legges inn som jpeg, gif eller bmp, film må gå via link fra Youtube.com og musikkfiler via soundcloud.com.

  1. Registrer deg som bruker ved å klikke på registrer, og fyll inn alle feltene. Les og godta brukeravtale. Du vil få en bekreftelse på epost med brukernavn og passord. Les eposten og bekreft før du kan gå i gang.
  2. Fakta om korpset, som stiftelsesår,  hjemkommune etc. kan stå på profilsiden til korpset. Altså den offentlige profilen til korpset. “Visningsnavnet” til denne profilen da være korpsnavnet.
  3. Ha lagret på maskinen din det du vill legge inn, det være seg tekst, bilder, lyd eller film,
  4. Klikk deretter feltet for «legg til et nytt minne» og klikk «del minne» i ruten som kommer opp. Her kan du laste opp et bilde og en lenke med film eller lydopptak via www.youtube.com  og www.soundcloud.com.  Tekst limes inn eller lenkes opp via en url-adresse, for eksempel korpsets hjemmeside.

Profil & minner
Her bør det legges inn fakta om korpset samt for eksempel et korpsbilde som coverfoto

Tags
Tags er merkelapper/stikkord som kan legges til på minnet, de skrives inn i tag-feltet med komma imellom. Tags knytter minner sammen. Bruk korpsnavnet som første tag for at alle korpsets minner skal holde seg samlet når en søker på korpsnavnet.
Tags kan bare legges til av de som legger inn minnet

Husk:
Alle minner som legges inn skal knyttes med tag til et korps
Alle minner som legges inn må knyttes til en kategori
Alle bilder skal ha årstall og en billedtekst. Om mulig med tid, sted og navn

For enkeltpersoner: Sitter du på mengder av bilder eller andre hendelser som har historisk interesse for resten av Korps-Norge så vil vi gjerne ha dette, men det må legges inn via det korpset det gjelder. Kontakt korpset.