År 1953

Solheim skoles Musikkorps, Bergen

Solheim skoles musikkorps klar for innsats 17. mai 1953.  Foto BT

Korpset ble stiftet i 1909 og ble nedlagt, for så å gjenoppstå i perioden 1923 – 25.

I 1947 ble korpset stiftet på nytt. Det deltok på alle landsstevner som ble holdt siden krigen. I forbindelse med disse stevnene foretok korpset ofte langturer – til Sverige. rundt Sørlandet, gjennom Gudbrandsdalen og Sogn o s v. ”Mest glansfull var vel turen Danmark rundt og Nord-Norge turen”, står det. Det understrekes der at det har vært ”en glede å kunne si at korpsmedlemmene på alle turer de har deltatt i, lange eller korte, har vist en enestående disiplin, slik at reiselederne ved hjemkomsten har kunnet glede foreldre og foresatte med hyggelige rapporter om turen. De store har hjulpet de små til rette i gemyttlige og hyggelige former”.

Solheim skoles musikkorps gikk over til å bli Kronstad skoles musikkorps som i dag heter  Haukeland Kronstad skolekorps etter en sammenslåing i 1986.

Kilde: http://www.kronhauk.com/om-korpset

 

Solheim Skoles Guttemusikkorps 1953

 

Kronstad skoles musikkorps var altså en direkte fortsettelse av Solheim Skoles Guttemusikkorps. Korpset fikk sitt nye navn i forbindelse med at gamle Solheim skole ble revet og elevene overført til Kronstad Skole. Et par år tidligere var det imidlertid besluttet at piker skulle kunne opptas, så også av den grunn var det nødvendig med en navneforandring. ”Og la oss med en gang si at det kvinnelige innslag har vært vellykket”, kan historie-notatet slå fast.